Friday, February 23, 2024 17:54

Închid ochii și ascult

MOONSPELL

 

Vocea solistului – superbă; viziunea lui despre muzică – superbă; modul de a exterioriza muzica – superb! Trupă superbă!

Melodii preferate: 
 
Luna
Un videoclip care să-mi dea fiori până în miezul sufletului, niște versuri, ACELE versuri, ce știu să mă răscolească, și o sonoritate ce mă face să mă simt soră cu pădurea sub furtună!
 
Vampiria
Ascultând această melodie, mi se face o poftă teribilă de citit cărți/vizionat filme cu și despre vampiri. Pe care le ador, by the way ;) Însă, please, fără Amurgi și alți Alergători de Zi. Im into classics :P

 

Alma Mater
Nu atât influențele black vocale ale acestei melodii, cât negativul de dantelă gotică mi-au întipărit acest cântec adânc în inimă…

 

t.A.T.u.

 

Don’t laugh, don’t laugh! Pe lângă faptul că prin 2002 am înființat împreună cu al meu coleg de bancă primul fan club dedicat acestei formații din România, pe lângă faptul că am fost prezentă la concertul lor din Brașov, a mai fost și un sortiment de… „dragoste la prima audiție”. Cu vanilie. :) Am adorat această trupă până la epuizare, cum n-am făcut-o pentru multe trupe. Și mult timp, m-am identificat cu versurile și melodiile lor. rusoaica’s secret ;)

Melodii preferate: 
 
Я сошла с ума (Ya soshla s uma – I’ve lost my mind)
Când ascult această melodie, rămân hipnotizată cu totul. Așa cum rămâneam și cu 11 ani în urmă, când am auzit-o pentru prima oară. Multe lucruri cu subînțeles despre mine se revarsă din această melodie, pentru cei ce au ochi să vadă. Motiv pentru care am și ales un videoclip ce oferă traducerea în engleză a versurilor.
Нас не догонят (Nas ne dagonyat – Not gonna get us)
Nu sunt adepta lui Fată-Frumoasă pe un cal alb. Eu sunt mai modernă. Ar merge și să fiu furată de iubita cu un astfel de camion :)) Trebuie că e minunat sentimentul de a fugi în lumea largă lângă persoana iubită, fără să-ți pese de ce rămâne în urmă, fără să te îngrijoreze ce te așteaptă în față!
Fly on the wall
Ok. Melodia e superbă. Ok. Versurile sunt splendide. Ok. Sunt o gotică ce a „savurat” destul horror la viața ei. Dar videoclipul ăsta SCARES THE HELL OUT OF ME!!!
30 минут (30 minutes)
Obișnuiam să ascult melodia aceasta cu fereastra deschisă și ochii închiși. Și simțeam atâta liniște să ascult pianul și râsetele fericite!

Cu multe păreri de rău pentru desființarea ei, această trupă mi-a influențat o parte majoră a vieții. Datorită acestei trupe îmi cunosc unele din cele mai bune prietene. Știu ele  ce și cum. Însăși porecla mea e în mare parte influențată de această trupă ;) . De la ele îmi mai plac: How soon is now, Prostye Dvizhenya, Zachem Ya, Friend or foe, etc.

 

 

THEATRE OF TRAGEDY

 

Ooo, vai, câtă tragedie în rusoaica! Un teatru întreg! :P

Melodii preferate: 
 
Siren
Mi-aș pune căștile în urechi și m-aș plimba singură prin ploaie pe o astfel de melodie. Și m-aș simți întreagă!
On whom the moon doth shine?
Când voi muri, trei melodii mi-aș dori să îmi fie cântate. Una din ele este aceasta.
A distance there is
Întotdeauna există o separare, o despărțire, o parte retezată, o distanță…
 

PAGINA 1 2 3 4 5 6 7 8

Șoapte...

comentarii