Thursday, April 25, 2024 19:23

Închid ochii și ascult…

GUANO APES

 

Trupă de rock alternativ-crossover descoperită prin clasa a noua. Mi-a oferit inspirație prin sunetul diferit, versuri cu mult-mult subînțeles, melodii cu semnificație puternică. În plus, vocea puternică și un pic răgușită a Sandrei…!

Melodii preferate: 
 
Quietly
Just let it all go..
 
No speech
Riff-uri heavy, sledge-uri melo, alternate picking, drop-C# power chords, power voice… ingrediente esențiale pentru o melodie de „urcat pe pereți”. Și se mai spune că gothicii ăștia sunt deprimați și lipsiți de viață! ;)

 

Open your eyes
Da, da, da! Că tot zbier eu în toate părțile, pentru toată lumea: Open your eyes!!!

 

Break the line
Atenție! Melodie pentru momente hiper-energice! :P

 

Heaven
O bucățică de rai. Cântecel care mi-a înfiorat pielea de multe ori, și o va mai înfiora și de acum încolo. Tot de multe ori.

Și pentru că sunt eu rusoaică, și pentru că sunt eu gothică, să punem și o melodie adecvată: We use the pain (numai unori, relax, dude!)! Cu accent! :)

EVANESCENCE

 

Ulala! Categoria grea, out of the sleeve ;) Gothic-ul la el acasă, și nu orice gothic, mother! Unii îi încadrează ca o formație extrem de comercială. Păi, să fie! Dacă se vinde, să se vândă! N-are a face cu faptul că eu mă cam topesc după ei, nu? În tot cazul, tot sunt o palmă mai sus față de fanii Gaga…
Deci, dragi cititori, porția de gothic metal:

Melodii preferate: 
 
(Bleed) I must be dreaming
Pusă pe repeat, aș asculta melodia aceasta o săptămână încheiată, și tot aș dori să o mai ascult măcar o dată la sfârșitul săptămânii. Pentru că e, într-adevăr, de vis!

 

Imaginary
Pe câmpul meu cu flori de hârtie și nori-bomboane, cântece de leagăn…
My immortal
Vocea de excepție a solistei Amy Lee, un pian cu note în valuri de piruete-piruete, versuri de atins obrajii cu vârful degetului, și o sclipire de iubire.

 

Everybody’s fool
Dacă aș fi o ignorantă și dacă n-aș simți atât de des că lumea din jur construiește un Zeu fals, probabil n-aș aprecia această melodie așa cum o fac acum. Dar când iei târnăcopul și încerci să dărâmi pereții acestei amăgiri, când încerci să scoți la iveală tot ce e mai putred, când râzi în față infailibilei „perfecțiuni”, e bine să-ți înarmezi căpușorul cu o astfel de melodie. 

 

Missing
O melodie mai puțin cunoscută, dar care pe mine m-a impresionat mult. Mai ales unul din versuri: „Is it someone missing me?”

 

Lithium

PAGINA 1 2 3 4 5 6 7 8

Șoapte...

comentarii