Tuesday, April 23, 2024 17:27

Închid ochii și ascult

WITHIN TEMPTATION

 

Uite o formație descoperită întâmplător. Adică, nu, nu, să nu vă închipuiți că nu auzisem de numele acestei formații, doar că nu avusesem ocazia să ascult ceva de la ei. Când mi-am cumpărat primul hard disk de capacitate mai mare (1 Tb), am început să copii pe el cam tot ce-mi pica prin mână. Inclusiv CD-uri cu muzică de la diverși/diverse. Norocul meu (pot spune în momentul ăsta), pe unul din DVD-urile oferite de Tasha, cea mai bună prietenă din liceu, aveam o melodie semnată Within Temptation – Stad my ground. Scriam gânduri pe hârtie, Winamp-ul era pe shuffle, iar deodată am auzit începutul acelei melodii superbe, pupilele mi s-au dilatat și am petrecut întreaga noapte tot ascultând această nouă „descoperire” :) N-am regretat niciodată de atunci, iar Within Temptation și-a păstrat un loc de culme între preferințele mele de rock gotic.

Melodii preferate: 
 
Stand my ground
Melodie-simbol a acestei formații. O iubesc enorm, dovadă cover-ul realizat de mine. Thrilling!
 
Ice queen
A fost o perioadă prin viața mea când singurătatea părea fără de sfârșit, când mă simțeam prizoniera propriei inimi, când totul mă făcea să mă îndoiesc, să nu cred, să refuz. N-aș fi crezut atunci, dar constat că am supraviețuit, sufletește vorbind. Nu au fost factorul decisiv, dar o mână de melodii mi-au fost sprijin. Printre care și Ice Queen, alături de varianta ei, Believer….

 

Our darkest hour
Melodie de pus oamenii pe gânduri. Cei cu o conștiință valabilă, evident. Pentru toți ceilalți, o melodie faină. Cu atât mai faină în interpretarea Orchestrei Metropolitane.

Printre altele, la fel de dragi: Memories, Angels, Mother Earth, Are you the one?

 

NIGHTWISH

 

Eram proaspătă adolescentă când m-am îndrăgostit de această formație. Să nu reluăm acum vechea dilemă: era mai bine cu Tarja sau e mai potrivită Anette? Personal, am rămas cu nostalgia Tarjei. Ca o notă aparte, concertul Nightwish din 2004 a fost primul concert rock din viața mea la care am participat, împreună cu Tasha și Lucia. O, Doamne, o să ardem în Iad pentru câtă destrăbălare și depravare am împărtășit la acel concert! :))

Melodii preferate: 
 
Beauty and the Beast
Wow, o întreagă arie a unei frumoase povești, impecabil transpusă pe note curgătoare ca o apă rece de munte! Nici nu e de mirare că Nightwish a ajuns atât de repede cunoscută, cu melodii ca aceasta incluse pe albumul lor de debut, Angels fall first… Pentru mine, e prima melodie pe care am învățat să o cânt în întregime la chitară electrică. Și nu e moment în care să ridic chitara în mâini și să nu-mi aduc aminte de această melodie și de complexitatea ei…

 

Angels fall first
Semnificativă pentru Nightwish, semnificativă pentru capabilitățile Tarjei Turunen…

 

End of all hope
Foarte energică melodie, deși ea a mărturisit de multe ori neputința și necredința mea, împinse la extrem. Exemplificare excelentă a sintagmei „a trăi prin muzică”.

 

She is my sin
Pentru că, într-adevăr, EA a fost și va fi mereu păcatul meu.

 

Dead’s boy poem
Dacă n-o fi preferata mea între toate melodiile acestei formații, atunci, nu știu care e. Stau, și ascult, și sufletul meu gotic se înfiorează la atingerea acestei poezii, a grației ei, a temerilor și a durerii ce răzbat din ea la fiecare notă picurată. Muzica Zeilor…

 

Over the hills and far away
Piesă ce se adaugă colecției de melodii geniale ce au făcut această formație atât de superbă și de populară.

Asemeni formației HIM, sunt puține melodii de la Nightwish care să nu-mi placă sau care să nu-mi inspire diverse trăiri. De aceea, n-am să le înșir pe toate. Dar ele există în inima mea.

 

PAGINA 1 2 3 4 5 6 7 8

Șoapte...

comentarii