Thursday, March 28, 2024 14:19

Închid ochii și ascult…

BRYAN ADAMS

Nu ascult chiar obsesiv melodiile lui, așa cum se întâmplă cu alți artiști la care țin. Dar sunt momente când firea mea visătoare mă cucerește, mă subjugă, iar pentru acele momente există Bryan Adams.

Melodii preferate: 
 
Right here waiting for you
Când ascult această capodoperă, mereu am tendința de a închide ochii, de a-mi închipui o sală goală de bal, tapetată cu oglinzi, mătase neagră și petale roșii. Și-aș face piruete, piruete pentru fiecare nota de pian plânsă!
 
(Everything I do) I do it for you…
Mesajul acestei melodii ar trebui difuzat obsesiv pe la metrou, dimineața, prin gări și autobuze. Pentru a ne reaminti continuu pentru cine facem ceea ce facem. Pentru a ne reaminti cine sunt cei importanți din viața noastră. Pentru a ne reaminti ceea ce suntem capabili să facem de dragul lor.

 

Have you ever really loved a woman?
Ascultați și luați aminte, domnilor! :)

CRADLE OF FILTH

Ooooo, da! Această bucățică de gând o să îmi aducă o armată de observații, dezaprobări, comentarii, ș.a.m.d. Dar, deja am parte de ele, deci, nimic nou sub soare. Prin urmare: știu că e o formație de black metal, și știu că eu detest acest gen de muzică. Sau, dacă nu-l detest, nu mă reprezintă. Știu că au o bună parte din versuri cu tente mai mult sau mai puțin sataniste, iar eu am spus de nenumărate ori care sunt orientările mele religioase. Și mai știu și toate celelalte lucruri. Dar!
Când ascult COF nu ascult din cauza și nici datorită vreunui element din cele enumerate. Ascult pentru frumusețea negativelor, a instrumentalului. Sunt una din formațiile care au reușit într-un mod unic să îmbine muzica simfonică și metalele mai mult sau mai puțin grele. Sunt o formație cu un aer atât de tenebros și de macabru încât îmi zburlesc părul pe mine de fiecare dată când îi ascult. Nu mai menționez vocea de excepție și cu o tonalitate aparte a solistului. Concluzie: sper că nu e un păcat să ascult o parte din melodiile lor. Sau, dacă e, să nu fie chiar atât de grav.

Melodii preferate: 
 
Bathory Aria
O melodie care, cum s-ar spune, „scared the hell out of me” la vremea când am ascultat-o. Și încă o mai face. Poate pentru că abundă în părți din cel mai tenebros și grotesc gotic posibil. Sau, în părți de un romantism nebunesc! Splendidă melodie, cât timp ignori o bună parte din versuri…

 

Her ghost in the fog
Când eram o puștoaică neștiutoare, într-o noapte, într-un internet cafe, un prieten mi-a pus să ascult această melodie. N-am să uit niciodată cum m-am pus în fund lângă perete, am închis ochii și am plâns toată melodia, fără să îmi pese de lumea înconjurătoare….
Nymphetamine
Close ones will know to whom I morn and grief on this song….

 THE BIRTHDAY MASSACRE

Grup recent descoperit prin intermediul unei amice. Cu mare părere de rău că nu i-am cunoscut mai de demult, încerc să recuperez pe toate căile posibile :)

Melodii preferate:  

 

Blue
Splendid videoclip, splendidă solistă, splendidă voce, splendide versuri! Uneori mă simt și eu tare.. albastră :)

 

Red stars
Mulți, mulți iepurași dansând ritmic, ritualic, pe acest dans. Cu urechile în vânt, unduindu-se pe ritmul melodiei ;)

 

 

PAGINA 1 2 3 4 5 6 7 8

 

Șoapte...

comentarii