Wednesday, May 01, 2024 22:12

Închid ochii și ascult…

COMPACT

 

Moștenire de la mama și de la tata. :) Formație veche, însă, cum se spune „oldie, but goldie!”. Mamei nu-i plăcea vocea solistului, cică e prea subțire. Dar era îndrăgostită de versuri. Și eu m-am îndrăgostit de aceleași versuri, și aveam 5 anișori pe atunci. Cum eu sunt o persoană statornică în ale mele sentimente, această dragoste încă durează.

Melodii preferate: 
 
Cântec pentru prieteni
Mi-aș dori enorm de mult să îmi iau fiecare prieten în parte și să îi cânt această melodie cu toată dragostea și stima ce i-o port.
 
Mi-e tare dor de tine
Știu că, asemeni altor câteva melodii ale acestei formații, atunci când eram mică și neștiutoare, ascultam această melodie și aveam acel sentiment de a iubi intens, de a-ți fi dor de EA, deși eram încă la vârsta la care încă nu ai rămas zgribulită de fiorii primei iubiri, când încă nu știi ce înseamnă cu adevărat „a-ți fi dor de cineva”. Erau primele încercări de a simți iubire…

 

O noapte și-o zi
Din categoria „iubesc, deși nu știu încă pe cine, și nu știu chiar sigur ce e aceea iubirea” (vezi mai sus), această melodie. Mai târziu, când prima iubire mi-a fermecat ani din viață, am ținut morțiș să învăț să cânt această melodie la chitara clasică/electrică, doar pentru a oferi o dedicație de dragoste diferită, ca un trandafir înrourat…

 

Un alt început
Am ales special acest videoclip deoarece îmi reamintește cum, copilă fiind, mă ghemuiam cuminte lângă pick-up, închideam ochii, ascultam această melodie și înghițeam repede-repede, pentru a-mi alunga gogoloiul din gât, ce amenința cu o furtună de plânset. Foarte tristă melodie, dar genială în tristețea ei!

 

Întoarce-te acasă
Am fost recent rugată de un bun prieten să realizez un cover după această melodie, și pentru trei săptămâni cât au durat înregistrările, mi-am amintit de momente fantastic de frumoase din copilăria mea. Superb! 

CARGO

 

Formație românească de rock, cu tradiție și pedigree. Din 10%, cât consider eu că pot numi „muzică adevărată” din showbiz-ul românesc, Cargo ocupă cel puțin un procent. Singură.

Melodii preferate: 
 
Apocalipsa
Indiferent de melodia de la Cargo pe care eu o ascult, rămân vrăjită de vocea lui Adrian Igrișan. Când această voce interpretează și astfel de versuri, stare de transă. Și atât.
Ziua vrăjitoarelor
Cargo cântă rock alternativ. Dar această melodie ar putea fi „importată” de comunitatea gotică pentru o anumită zi din an. Cei inițiați știu despre ce vorbesc.
Destin
Thrills and shivers! Shivers and thrills!
Aproape de voi
Adolescență, grup de rockeri pe faleza Brăileană, două-trei chitări și multă bere. Cântat în cor această melodie. Sentiment de nedescris!

PAGINA 1 2 3 4 5 6 7 8

 

Șoapte...

comentarii