Thursday, April 18, 2024 19:30

Îți mulțumesc…

  • Mulțumesc Divinității, sau Universului, sau Mamei Naturi, sau ORICUI îi sunt datoare cu o viață. Mulțumesc că încă respir, că încă simt, că încă mișc.
  • Mulțumesc tuturor (bine, hai!, nu chiar tuturor…) profesorilor ce i-am avut de-a lungul timpului. Mulțumesc că n-am ajuns o analfabetă. Mulțumesc că mi-au insuflat dorința de a CUNOAȘTE, de a afla, de a citi, de a înțelege. Mulțumesc că au lăsat modesta lor contribuție în lutul personalității mele de mai târziu.
  • Mulțumesc părinților mei pentru ceea ce au creat din dragoste, pentru ceea ce au îngrijit și crescut cu dragoste. Sunt recunoscătoare pentru bunul simț și buna creștere, sunt recunoscătoare pentru setea de cunoaștere, de evoluție, de autodepășire. Mulțumesc pentru libertatea de alegere, de acțiune și de gândire. Mulțumesc pentru încrederea acordată. Sunt recunoscătoare pentru nesfârșita listă de sacrificii făcute pentru a-mi fi mie bine.
  • Sunt recunoscătoare celor ce m-au rănit uneori, celor ce mi-au strivit sufletul și m-au făcut să realizez că viața nu e toată numai norișori roz. Mulțumesc acelorași persoane pentru că mi-au înlocuit norii roz cu alții negri. Mulțumesc că mi-au arătat senzația de a te revolta, de a nu accepta lucrurile impuse, de a nu pleca fruntea decât atunci când asta înseamnă un pas înspre victoria finală, mulțumesc tuturor acestora ce m-au umilit, jignit, rănit, căci m-au aruncat în brațele a ceea ce înseamnă a fi gotică. Nu mi-ar fi putut face un bine mai mare!
  • Mulțumesc prietenilor ce și-au lipit viețile de a mea, de-a lungul timpului. Sunt recunoscătoare pentru că au crezut în mine. Că au avut încredere să se deschidă în fața mea. Că mi-au oferit umărul atunci când am dorit să lăcrimez. Că mi-au înroșit cu o palmă obrazul, atunci când aveam nevoie să revin cu picioarele pe pământ. Că mi-au spus blunt unde greșesc sau sunt penibilă. Și le mai sunt profund recunoscătoare pentru că le sunt dragă. Și că le pasă de mine!
  • Mulțumesc tuturor persoanelor care m-au iubit în viața asta. Celor ce m-au învățat ce e iubirea și cum se iubește cu toată flacăra ființei. Mulțumesc EI, ce m-a învățat cuvinte precum FIDELITATE, CREDINȚĂ, ÎNCREDERE, RĂBDARE, RESPECT. Sunt recunoscătoare!
  • Mulțumesc și tuturor celor ce nu mi-au întors spatele atunci când m-am frânt și am plâns, și am fost răutăcioasă și urâcioasă și nesuferită. Sunt recunoscătoare celor ce au avut răbdarea de a mă înțelege, de a mă asculta, de a mă descoperi cum sunt adânc, în suflet.
  • Mulțumesc tuturor persoanelor ce mi-au zâmbit sau m-au îmbrățișat vreodată. Cu toatele mi-au rămas în colț de inimă, pe veci! Le sunt recunoscătoare, căci ceea ce mi-au oferit este neprețuit!
  • Și mai mulțumesc tuturor celor ce mă înconjoară, celor ce trec nepăsători pe lângă mine, celor ce nu știu și nu le pasă de mine! Sunt recunoscătoare și mulțumesc tuturor celor ce mi-au influențat cumva/cândva viața, cu sau fără știrea mea!…
  • Mulțumesc și ție, celei/ui ce ai avut răbdarea să citești acest articol ;)

Șoapte...

comentarii

Tags: ,

2 Responses to “Îți mulțumesc…”

  1. Vendretta spune:

    Recunoștința e primul pas spre bucurie! Eu m-aș cam aștepta la surprize (plăcute) de-aș fi în locul tău. ;)

    • rusoaica spune:

      -Vine Moșuuuuuuuul?? zise rusoaica și ochii i se măriră exagerat, ca la pisici, de încântare și bucurie… :))
      in other words, sunt pregatită pentru orice fel de surprize. Și chiar presimt parcă și eu…

Leave a Reply