Friday, March 29, 2024 01:13

O noapte la Operă

Nu, încă n-am avut onoarea (?) de a asista la un concert de Operă, deși poate ar fi fost interesant, și chiar știu câteva titluri ce mi-aș dori să le văd/aud/simt/… .

Căutam mai acum ceva zile de toate și de nici unele pe-ale youtubului tuburi și tot holbându-mă eu și țopăind din clip în clip, văd un titlu gen „Click me, damn it!” care suna cam așa: „Victor Borge hands off! The funniest night at opera you could get!”. Curat CanCan, mon cher! Totuși, din lipsă de altă ocupație, și pentru că prefrontalul meu își cam scărpina fruntea gânditor – „ce-o putea fi, dom’le, atât de amuzant la Operă?” – am dat click.

Rareori în ultimii ani am mai râs cu poftă, din toată inima, genul de râs ce nu te lasă să inspiri, ultima oară mi s-a întâmplat cu vreo 8 luni în urmă. Ei bine, virtual sau nu, acum mă pot mândri că am petrecut o noapte la Operă. În care am râs, și am tot râs, cât să-mi ajungă pentru încă ceva ani. Dacă a doua zi aveam febră musculară abdominală + toracică!…

Nenea ăsta, Victor Borge, de care, cu părere de rău, n-am auzit până acum, e un pui de geniu. In primul rând, poate să cânte la pian fabulos de bine (tot o să ajung eu pianistă cândva!), și mai are și voce faină, și pentru că face comedie pe operă, are și o figură și o mimică parcă dezlipite de acolo! Deci, moacă + voce + mimică + dexteritate = inadmisibil de frumos și amuzant! Și deoarece și pentru că lucrurile inadmisibile nu trebuie admise în ruptul.. prefrontalului, s-a alcătuit un comitet central care a decis – în unanimitate de voturi – că domnul ăsta, Victor, e prea din cale-afară! Mai râd rusoaicele, însă nici chiar așa!

Prezint două dintre clipurile care m-au amuzat, deși sunt mult mai multe, și sunt convinsă că le veți căuta pe toate! ;)

Cel de al doilea, deși în limba daneză, oferă subtitrare în limba engleză. Iar zâmbetul MI-NU-NAT al Michalei Petri ar fi motiv suficient pentru a urmări clipul, fie și fără partea umoristică.

Șoapte...

comentarii

Tags: , , ,

Leave a Reply