Friday, March 29, 2024 04:59

Ramayana

Uite ce zi frumoasă a fost azi! Deși ziua mea liberă, m-am trezit când cocoșii erau încă somnoroși și-am plecat de acasă încă pe întuneric. Tare plăcută atmosfera de dinaintea răsăritului, când păsărelele se trezesc la viață, năzbâtii și ciripituri vesele, când aștepți soarele să te mai încălzească pe sistem reptilian-blood, și ești înconjurată de un furnicar de oameni-termite ce mărșăluiesc în goana mare spre locurile de muncă.
Și când am terminat cu înregistrările la care tot lucrez de ceva zile și am ieșit iar în lumea crudă, offf!, toată magia pierise! Claxoane, nervi, praf, etc. Și am decis să mergem într-un loc liniștit unde să ne putem relaxa un picuț. Lucia e tare tăcută, dar când deschide gura, o face cu înțelepciune. Și astăzi a deschis-o și a rostit: „Ramayana”.

Dacă n-ați fost până acum aici, este cazul să vă faceți timp și să mergeți. Situată în zona Gării de Nord, mai precis lângă Ministerul Transporturilor, Ramayana Cafe este o ceainarie selectă, cu specific indian, unde poți să petreci o seară romantică în doi (este un loc perfect pentru prima întâlnire, spre exemplu), dar și să stai la palavre la o narghilea, cu mai multi prieteni / colegi. Atmosfera este intimă, muzica din fundal liniștitoare, divanurile primitoare și pernuțele-fotoliu confortabile. Aranjamentele sunt drăgălașe, de la măsuța cu fața de masă indie, scrumiera mică din ceramică și setul de ceai și farfurioara în care sunt servite micile atenții ca bezele și prăjiturele pentru ceai, până la pernuțele colorate pe care poți să te sprijini și perdeaua transparentă care înconjoară locul unde stai, creându-ți un private place.

Fiindcă este o ceainarie, te aștepți să te servească cu x sortimente de ceai. Din păcate, n-am avut de ales decât dintre puține feluri (poate am nimerit eu într-o zi săracă – dulapul meu de acasă este de doua ori mai plin de ceaiuri :)) și am optat pentru ceai alb. First Love, White Raspberry, White Peach și alte nume exotice te îmbină să guști din aroma ceaiului și să simți parfumul lui deosebit. Pe lângă acestea, cocktail-uri alcoolice și non-alcoolice, cafele și prăjituri, narghilea – sunt alte bunătăți din care vă puteți înfrupta relaxându-vă pe perne și (deși nu mă dau în vânt) visând la cadâne, șeici, Șeherazade și dansuri din buric… Sau dacă nu, în cazul meu măcar să mai uit de rănile câștigate de câteva zile la buricele degetelor din motive de zdrăngănit corzi.

Șoapte...

comentarii

Tags: , , , , ,

Leave a Reply