Friday, April 19, 2024 18:24

Liebe ist Fur Alle Da

Sau, chiar dacă ea nu știe, cum să te îndrăgostești de fiecare dată mai mult și mai mult de aceeași persoană.

Îi auzi glasul, îi vezi chipul – sau poate nici atât nu e nevoie, îi adulmeci parfumul – sau poate doar ți-l imaginezi, îi atingi pielea – sau poate doar visezi la clipa asta, toate astea în fiecare zi, de fiecare dată cu mai multă emoție. Deși credeai de ultima dată că ai ajuns la limita superioară a acestui sentiment. Uneori dorința e mai mare, alteori trupul obosește, dar niciodată  iubirea nu scade, oricât de departe și de necunoscut s-ar afla răspunsul ei.

O simți noaptea printre perne, înainte să te trezești singură și dezamăgită, o vezi dimineața zâmbindu-ți în oglindă, deși nu e acolo, o ții de mână prin mintea ta, îi mângâi formele, trupul, o respiri și o lipești de tine cu fiecare bătaie de pleoape, ți-o aproprii imaginar, devine una cu ființa ta și nici atunci nu ești sigură că îi dăruiești tot ce ar merita, deși inimile voastre bat la unison bum-bum-bum tot timpul. Sau poate nu.

Poți să compari oricât, dar știi că intensitatea asta nu ai atins-o niciodată cu alta dragoste. Sau poate demult, tare demult. Tot timpul a fost diferit, frumos, dar acum vezi altfel viața, oamenii, iubirea. Pe zi ce trece ești mai vie și mai colorată și persoana din sufletul tău mai vie și mai colorată și ea, și te întrebi „unde ai fost până acum și unde am fost eu până acum”? De ce nu ai venit mai devreme să-mi umpli eul și timpul, de ce te-am lăsat să cunoști și alte buze și alte trupuri, să te îneci în dragostea lor și să păstrezi din ce în ce mai puțină pentru mine? De ce nici măcar acum nu te cunosc, încă?

Te îndrăgostești, apoi iubești, apoi nu mai ai scăpare. Dar este cea mai dulce prinsoare și cea mai suavă joacă de-a viața și toate astea se întâmplă pe două planșe de joc, trupul meu și trupul tău, două planșe năstrușnice – mintea mea și neștiința ta, una lângă alta, una peste alta, una sub alta, una în alta…

Iubirea e un tot, mereu totul, totdeauna.

Liebe ist Fur Alle Da.

Șoapte...

comentarii

Tags: , ,

Leave a Reply