Saturday, April 20, 2024 03:49

Libertate

Am drept de vot de câțiva ani și nu m-am dus decât o dată să votez, iar atunci am anulat votul. De ce? PENTRU CA SISTEMUL ACTUAL NU-MI PERMITE SA REFUZ ACELE PARTIDE PREZENTE ÎN CURSĂ. Sunt mulți care se consideră`liberi` doar pentru că au un infim drept de vot. E penibil să crezi asta! Cum poți să fii liber in situația actuală?

Să zicem ca eu va ofer 3 farfurii cu noroi, iar voi trebuie să alegeți una pe care s-o mâncați. Prima va conține noroi+mălai , a doua va conține noroi+morcovi , iar a treia va conține noroi+roșii, voi pe care alegeți s-o mâncați dacă niciuna nu este pe gustul vostru? Știu… se vor găsi mereu unii să strige ‘Pe cea cu noroi și frișcă!’ Cum puteți fi liberi dacă nu puteți refuza aceasta marfă? Când va exista opțiunea „NU AM CU CINE VOTA” pe buletinul de vot, atunci voi fi prima care va pune ștampila. De 22 de ani nu facem decât să ne scoatem o capușă din picior și să ne punem alta in loc. Nu exista concurență între partide, ei doar vin (fura) și pleacă, însa tot rămân ancorați în hora furăciunii. Ei nu depind cu nimic de noi, ii alegem și atât. Voi mergeți doar pe încredere, ceea ce e penibil atât timp cât increderea aia v-a fost călcată in picioare din patru-n-patru ani (cinci mai nou, că era timpul de ros ciolanul prea scurt). Cand o să fim în stare să schimbam acest sistem impuțit, când cei care-ți prezintă „oferta” vor putea fi și refuzați iar cei aleși de noi vor putea fi și sancționați în vreun fel dacă nu-și respectă promisiuniile, abia atunci vom avea mult mai puține probleme de rezolvat. Trebuie să existe concurență între partide și să apară mereu altul mai bun. Deocamdată apar altele cu un ambalaj mai convingător, dar cu același continut nociv, alterat și urât mirositor.

Și se mai găsește câte unul să-mi spună că dacă nu mă duc la vot nu am dreptul să vorbesc despre subiectul ăsta, căci prin activitatea mea de a lipsi de la vot, i-am lăsat să caștige. Bun, și dacă mă duc și toți sunt la fel? Să am coșmaruri 5 ani că eu cu măna mea am votat un cretin? Eu spun că voi sunteți cei ce ar trebui să vă țineți gura, domnilor. Și sunt convinsă, v-aș fi văzut acum ceva zile stârmocind pentru un blid de mâncare, o brichetă sau un lighean prin fața sediului mai știu eu cărui partid politic. Doar campania electorală e singura perioada de timp din România când aveți mațul plin, nu? Prin urmare, cu ce sunteți mai presus decât mine, amărâta ce condamnă o țară întreagă la foamete prin neprezentarea umilei mele persoane la vot, când voi vă vindeți pe voi și pe cei iubiți vouă pe-o căldare?? Iuda a primit măcar 30 de arginți, stimați domni…

Șoapte...

comentarii

6 Responses to “Libertate”

  1. Iulia Kelt spune:

    Azi am fost la vot și am votat Ozzy. I-am desenat o căsuță de vot și am pus ștampila. :D

  2. Ccrissa spune:

    Interesant !

  3. Ccrissa spune:

    Si eu l-am votat pe Basescu , acum multi ani ..de atunci nu mai votez :!

    • rusoaica spune:

      cu toții greșim în viață, surioară… Eu nu l-am votat, dar pe la începutul primului mandat, aproape reușise să mă prostească și pe mine, dădea impresia că parcă lui chiar îî păsa… Mă rog :))

Leave a Reply