Thursday, April 18, 2024 14:29

Dies Lunae

11e93f8fc5d7dd02520f681c2ba7b0cf

– De ce îți place ție ziua de Luni?

– De ce nu? (smily face) Ziua de luni duce întotdeauna cu gândul la muncă. O noua zi de muncă. Și acest lucru pare deprimant pentru mulți. Dar dacă îți place ceea ce faci? Dacă faci cu plăcere acea muncă și dorești să fii mai bun în ceea ce faci, se mai cheamă muncă? Mai e deprimant gândul de „luni”?
– Presupun că nu…
– Și dacă te-ai împrietenit cu mai toți ceilalți colegi și abia aștepți să îi revezi și să bârfești cu ei tot ceea ce s-a mai întâmplat în „lunga” perioadă de când nu v-ați mai văzut? Sau, dacă acasă computerul îți acaparează fără pic de bun simț cam tot timpul și îți mai rămâne doar puțină vreme pentru alții sau altele? Dacă privești o zi la serviciu ca pe o pauză din adevărata muncă, petrecută acasă?
– Îmi răspunzi tot cu întrebări. Nu, presupun că nu am privit ziua de luni din perspectiva asta…
– Știai că zilele săptămânii au fost numite din denumirile latinești ale anumitor corpuri cerești? Când iubești astronomia, știi că Luni e ziua Lunii, Marți a lui Marte, Miercuri a lui Mercur, etc. Mie îmi place Luna, ea m-a învățat un lucru foarte prețios despre oameni. Am mai vorbit despre asta.
– Ce analogie frumoasă!
– Singurul lucru obositor despre ziua de luni este să fii nevoită să tot citești de duminică după amiază statusuri iritante despre cum începe o nouă săptămână și cât de depresiv e acest lucru. Repet, ÎNCEPE. Ziua de luni e pentru mine un mic buton de Reset, fiind ziua în care decid cum îmi încep noua săptămână, dacă să fii stresată sau relaxată, tristă sau fericită, pregătită să faci lucruri mari sau… nu. Oare nu oamenii erau cei care iubeau noile începuturi? Au început să le iubească doar pe cele vechi?
– E greu să înoți împotriva curentului și să nu te integrezi în rândul celorlalți…
– E și mai greu să fii diferit și să ți se pară frumos exact ceea ce displace celorlalți, doar pentru a evita gloata. Nu e însă o problemă atunci când îți plac tocmai lucrurile care se obțin greu, lucrurile care nu ți se oferă lasciv în brațe, fără nici un efort. E chiar plăcut când iubești competiția și dorința de a lupta pentru un ideal anume. Iar referitor la sus-numitele statusuri plângăcioase despre sus-numita zi de luni, sus-numitul efort de a aștepta ziua de vineri ca pe a doua venire a lui Dumnezeu e chiar firesc să te lase fără un pic de energie cu care să savurezi acel sus-numit weekend.
– Mulțumesc pentru această convorbire cu caracter… unic. (sweet-smile face)
– Cu foarte mare plăcere. Nu-i așa că ai uitat, puțin, că vine ziua de luni curând? O săptămână ca o zi de luni îți doresc! (sweet-smile face bak).

Șoapte...

comentarii

Tags: , , ,

Leave a Reply