Friday, April 19, 2024 17:56

Renaissance

Pentru că am promis cu ceva timp în urmă doamnei Irina – șefa mea directă pe linie de serviciu – că voi desena în creion un desen cu tente mai mult sau mai puțin gotice, și pentru că timpul nu mi-a permis foarte mult, și pentru că timiditatea și tracul meu de a desena în prezența altor persoane a constat un alt impediment, abia acum îmi pot prezenta micile mele idei ciudate pe care reușesc într-o măsură oarecare să le exprim prin intermediul creionului. Cred că aș putea să enumăr pe degetele unei mâini persoanele care au avut șansa de a mă privi desenând, și poate e păcat. Mă inhibă foarte mult să mă știu „supravegheată”, iar eu desenez doar când mă simt perfect inspirată și cu dăruire deplină pentru ceea ce urmează să fac. Altfel, ceea ce exprim este anost și lipsit de scânteia de nebunie ce mă caracterizează. Tocmai de aceea, acest desen mi-a luat 16 ore, întinse pe parcursul a patru zile. Îmi pare rău pentru calitatea relativ slabă a imaginii, mi-aș fi dorit să fi folosit un scanner în locul aparatului foto, presupun că iluminarea subiectului n-a fost chiar ideală. Cert este că în realitate e mai detaliat, gradienții sunt mai fini iar contrastul este mai bun.
Nu mă întrebați ce anume reprezintă – așa cum mulți m-au întrebat – nici eu nu știu chiar cu siguranță. Asta mi se întâmplă cu mai toate desenele mele. Presupun că titlul ce i l-am dat – „Renaștere” oferă doar o explicație parțială. Îmi mai trebuie câteva luni de gândit abstract pentru a înțelege pe deplin ce anume înseamnă cu adevărat.
Știu că sunt anumite greșeli mai copilărești sau mai mascate, pe care doar cei ce sunt la rândul lor artiști le pot observa, și nu-mi doresc să fiți gentili în privința aprecierii acestui desen. Gentilitatea nu oferă același sentiment pe care ți-l oferă criticile constructive, iar eu învăț și mă perfecționez tocmai din aceste critici.

Materialele folosite la realizarea acestui desen sunt: creioane mecanice 0.5 și 0.7 mm Rotring Tikky, creion 3B Staedtler, gumă de șters Mono Zero, bețișoare cu vată și discuri de vată din bumbac.

Renaissance - lowbrow and surrealist art

Renaissance – lowbrow and surrealist art

Șoapte...

comentarii

Tags: , , , ,

Leave a Reply