Friday, April 19, 2024 06:38

Scârț loc lejer

Există pe lumea asta fabulos de încurcată și amestecată în diversitatea ei, oameni cu sclipiri de originalitate. Bunăoară, astăzi voi vorbi despre un astfel de omuleț. Celor ce vor ajunge vreodată prin Timișoara le voi oferi un pont. E musai, mu-sai, să treceți și prin ceainăria Scârț Loc Lejer. Nu știu dacă din nostalgia patronului ori doar din originalitate și parodiere, locul este amenajat într-o atmosferă vintage, ușor industrialo-comunistă, și pe alocuri, destul de fantezistă. Într-un colț de cameră, o armură de cavaler. În alt colț, un radio vechi și imens, cu lămpi. Pereții sunt literalmente încărcați cu plăcuțe de avertizare din fabricile glorioasei industrii socialiste, enunțând, spre exemplu, necesitatea folosirii ochelarilor de protecție, in cazul sudurii. Într-una din camere, umbrele deschise, atârnate din tavan.

N-am să stric întreaga surpriză enumerând toate ciudățenile întâlnite acolo. Cert este că nu poți face un singur pas fără să nu dai peste ceva de care să te minunezi. Am să-mi permit, totuși, să enumăr o parte din meniu, doar de dragul originalității lui și pentru ca voi, cititorii mei, să vă formați o părere:

Categoria „Trezibile”: cafã lungă, cu sau fără lapte; cafeluță cu spume ori frișcoasă; cafeluță fără cafea; cicoare cu lapte; cafe Lateu fără Rateu; frapeu la halbă; ciocolată caldă Zuma, budincoasă, etc.

Categoria „Ceai, d-le?!” – ceai Suki la infuzie, pe platou; Caravana Rusească, negru afumat; Mango Tango, negru Ceylon; Măr cu Mentă și muguri de trandafir, ceai la halbă etc.

Categoria „Băubile” – apă cu găuri Lipova; apă semi-chioară Lipova; Țevian apă de perete, oricâți ml = gratis; limonadă cinstită, etc

Pe meniu se mai specifică: „Zâmbetul, salutul, comanda, servirea și plata se fac la bar cu bufetierul!”.

Noi am servit ciocolată caldă. Care, apropo, nu este la plic, cum m-aș fi așteptat. Acolo, ciocolata caldă se face pe loc, din cacao pusă generos, până ce lingurița stă aproape dreaptă în cană.

Delicioasă!

P.S. – În Scârț Loc Lejer se joacă și piese de teatru. Dacă aveți noroc să prindeți una, recomand cu toată căldura! :)

Șoapte...

comentarii

Tags: , ,

4 Responses to “Scârț loc lejer”

  1. Vendretta spune:

    Ce-aș mai merge acolo! Chiar de curând am descoperit o cafenea tare elegantă, cu draperii de catifea și candelabre, cu mese albe și tapet asortat, iar prețurile erau convenabile.

    • rusoaica spune:

      nu mă îndoiesc că, la cât de asemănătoare ne sunt preferințele, ți-ar place și ție acolo; la fel cum nu mă îndoiesc că locul descoperit de tine e superb!

  2. Teodora spune:

    Chiar a fost buna ciocolata aia.

Leave a Reply